U nas dziś nie słodkości, a za to różności! Różności wewnątrz pierogów ?
Pamiętajcie, żeby wykorzystywać wszystko maksymalnie – przetwarzać, nie wyrzucać! W tym duchu u nas będą lepione 4 rodzaje pierogów:
– ruskie (ziemniaki z wczorajszego obiadu + genialny twaróg od Kasi z @narogu_manufaktura)
– z kapustą i grzybami (kapusta od Marka z EkoŁuchowa)
– ze szpinakiem, czosnkiem i grecką fetą
– z kapustą i mięsem (tutaj mięso gotowane z naszej zupy ogórkowej, którą dziś skończyliśmy!).
Oczywiście, nie zjemy ich wszystkich – część wskoczy do zamrażarki i będzie 'na zaś’. Mąka orkiszowa idzie w ruch i obiad jak znalazł, na wiele, wiele dni! ??????
.
.
.
#gotowanie #homecooking #pierogi #dumplings #ruskie #zkapustąigrzybami #lesswaste #handmade #kwarantanna #zostanwdomu #gotuj #piecz #czytajksiazki #instafood #vikt #Bydgoszcz #eko #organic

Zobacz nasz instagram!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *